Gust de Lleida Fires i congressos Lleida Lleida

Davantal Net de Gluten demostra que els afectats per la intolerància celíaca poden gaudir de pans i pastissos artesans tan bons com els convencionals

19/01/2025

La Montse Fabrés, de Davantal Net de Gluten, ha demostrat als assistents a la segona sessió matinal de diumenge que les persones afectades per la intolerància a aquesta proteïna no tenen per què veure's privats de pans i pastisseria artesans de la màxima qualitat i amb el mateix sabor que els convencionals, en les seves paraules, que “es pot menjar bé i bo” tot i patir la celiaquia.

La impulsora d'aquest original projecte es va proposar aconseguir-ho perquè en pogués gaudir la seva filla quan aquesta va ser diagnosticada de la malaltia celíaca. Ara ho poden fer també tots els clients, que cada cop en són més, del seu obrador del Palau d'Anglesola.

Entre els productes que han pogut tastar els participants en la presentació hi ha hagut un pa rodó de barra, un de motlle de nous i un de motlle rústic amb llavors. Com a representació de la pastisseria salada, s'ha degustat una focaccia de ceba i tomata. També hi ha hagut una part més dolça, amb unes magdalenes de xocolata, uns muffins amb nabius i un coc (un tipus de pa de pessic típic de les Terres de l'Ebre) de poma.

I, aprofitant la proximitat de la festa de Sant Blai, que se celebra el 3 de febrer, la Montse Fabrés ha presentat unes cristines, una mena de brioix rodó obert farcit de nata fresca (com van ser els que va portar a la fira), però també de crema o trufa, típic d'aquesta festivitat a les Terres de Ponent, on és tradició fer-les beneir a l'església per a consumir-les sense por de patir mal de gola com el que afligia un nen que, segons la llegenda, va salvar el sant de morir escanyat per una espina de peix.