Dolços i salats maridats, una proposta de l'obrador de conserves vegetals artesanes Cal Senzill de Bellpuig
19/01/2025
La primera activitat de la tarda de diumenge a l'estand d'Aliments del Territori ha estat un maridatge de productes dolços i salats proposat per la Montse Llort, de Cal Senzill, un obrador especialitzat en conserves vegetals de Bellpuig. Allà fan melmelades, bases de cuina i salses, com mostasses i alliolis, avinagrats i patés vegetals, elaborats de forma artesana amb productes naturals i sense cap mena d'additiu.
Al showcooking ha presentat tres de les seves melmelades: una dolça, una amarga i una d'àcida. I les han donat a tastar en forma de petites tapes en les quals es combinaven els sabors dolços i salats. Així, per exemple, la seva melmelada dolça d'oli d'oliva s'ha combinat amb un trosset de formatge de cabra Monber, d'Agramunt, i una anxova, tot plegat damunt d'una torradeta.
La segona melmelada que han presentat, una de taronja amarga, anava estesa sobre una llesca de pa amb un seitó en vinagre. I la tercera, l'àcida, a base de llimona, s'ha degustat també sobre una torradeta amb salmó fumat i mantega d'anxoves.
Nom: Cal Senzill de Bellpuig
Lloc: 28a Fira de l’Oli Verge Extra Catalunya
Data: 19 de gener de 2025