Gust de Lleida Fires i congressos Lleida Lleida

Dos restaurants de les Garrigues amb el distintiu “Verge Extra” presenten les seves creacions amb l'oli d'oliva verge extra  

19/01/2025

Dos restaurants amb l'etiqueta Verge Extra i alhora participants en la Mostra Gastronòmica de les Garrigues han presentat diversos plats ideats pels seus xefs, en el decurs de la darrera sessió de showcooking a l'estand d'Aliments del Territori i tu, en l’últim dia de la Fira de l'Oli Verge Extra Catalunya de les Borges Blanques.

Jaume Culleré, del Cafè Terrall Restaurant, de la mateixa capital comarcal, ha ofert un tast i degustació d’una coca d'oli d'oliva verge extra, ceba i rosbif amb crema d'albergínia, formatge de cabra i mel.

Per la seva banda Xavier Benet, de l'Hostal Benet, també de les Borges Blanques, ha presentat un còctel de tomata confitada, sorbet d'oli, alfàbrega i granissat d'api, un aperitiu constituït per un bunyol farcit d'una emulsió de caqui i pernil, i un panet farcit de pera, poma i verat escabetxat.

El distintiu Verge Extra es concedeix als restaurants de les Garrigues que aposten per l'oli d'oliva verge extra de la comarca i per altres productes locals i de proximitat com a forma de palesar el seu compromís amb el territori, a banda d'afavorir amb aquestes eleccions la sostenibilitat.

Els establiments que vulguin aconseguir el distintiu han d'acreditar que utilitzen un 80% d'oli d'oliva verge extra (OOVE) de les Garrigues a la cuina, i un 100% en sala; que disposen de carta d'olis a disposició dels clients; que informen a la carta general de plats de l'ús de l'OOVE en el percentatge requerit; han de visualitzar que fan servir aquest producte en els seus canals de comunicació, com les xarxes socials; facilitar una degustació inicial d'olis d'oliva de les Garrigues com a mínim amb el menú de cap de setmana, i disposar d'un punt de venda d'OOVE de la comarca.

A més, han d'utilitzar un mínim d'un 50% de productes locals o de proximitat sempre dins de la comarca, i un 90% de productes de proximitat de comarques veïnes o zones properes a la mateixa; fer visible a les cartes l'origen d'aquests productes, indicant el lloc on es produeixen i el nom del productor, i fer-ho saber a través dels seus canals de comunicació.

 

 

Nom: Cafè Terrall Restaurant i Hostal Benet de les Borges Blanques

Lloc: 28a Fira de l’Oli Verge Extra Catalunya

Data: 19 de gener de 2025