El guissonenc Jordi Martínez Llordella aconsegueix la tercera posició al Concurs Sparkling Wine Màster Sommelier
21/02/2025
El sommelier de la DO Costers del Segre destaca en un certamen de gran exigència celebrat a València
El sommelier guissonenc Jordi Martínez Llordella, representant de la DO Costers del Segre, ha aconseguit la tercera posició en la segona edició del Concurs Sparkling Wine Màster Sommelier, celebrat aquest dillusn al prestigiós Hall del Veles e Vents de València. El certamen, que reuneix els millors sommeliers d’escumosos d’Espanya, ha premiat en aquesta edició Brice Michaud, de Casa Jondal (Eivissa), amb el títol de “The Best Sommelier of Sparkling Wine Master 2024”, mentre que Fernando Mayoral, d’El Rincón de España (Burgos), ha obtingut el segon lloc.
L’esdeveniment ha reunit 32 candidats en una competició de gran exigència que ha culminat amb una final on es van seleccionar els deu millors. Els finalistes s’han sotmès a proves rigoroses, que inclouen una cata a cegues, el maridatge i el servei d’escumosos, i han demostrat el seu coneixement i destresa en aquest camp.
El jurat, format per destacats professionals del sector, ha valorat aspectes com la tècnica, la precisió i la capacitat de comunicació dels participants. A més, una de les proves més espectaculars ha estat el ‘Sabrage o sablejat’, on els concursants van haver d’obrir una ampolla amb una katana, un exercici que combina tradició i destresa.
Martínez Llordella, que actualment treballa a Selecte Wine Store de Lleida, ha consolidat el seu nom dins del sector gràcies a aquesta destacada posició. La seva trajectòria com a sommelier i el seu profund coneixement dels vins escumosos han estat reconeguts en un certamen que cada any guanya més prestigi dins del sector. El concurs ha comptat amb el suport de Bodegas Hispano Suizas, Gastrónoma, la Generalitat Valenciana i el Concours Mondial de Bruxelles, entre d’altres, i ja ha anunciat la seva propera edició per al 27 d’octubre de 2025, en el marc de la fira Gastrónoma.