Gust de Lleida Fires i congressos Lleida Lleida

Joves talents de la cuina competeixen en el 34è Concurs de Joves Cuiners Àngel Moncusí

10/03/2025

El vicepresident i diputat del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, ha participat en l’entrega de premis

El vicepresident i diputat del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, ha participat aquest dilluns en l’entrega de premis del 34è Concurs de Joves Cuiners Àngel Moncusí, que ha reconegut el jove xef Ashot Gevoryan, del restaurant Cal Xirricló (Balaguer), amb el primer premi, mentre que Joan Raül Jiménez, de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida (Eschotur), s’ha endut el segon premi, i Genís Santos de Bodega Barri (Lleida) ha estat distingit amb el millor treball de cuina.

El certamen, impulsat per la Federació d’Hostaleria de Lleida, ha reunit nou joves xefs d’entre 18 i 28 anys, que han competit per demostrar la seva destresa culinària en l’elaboració de diferents plats, un d’ells elaborat a partir d’un ingredient que no s’ha desvetllat fins al darrer moment: el conill. Verdú ha lliurat els guardons, juntament amb el president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, i la regidora de Consum, Promoció de la Ciutat i de Consum de l’Ajuntament de Lleida, Pilar Bosch.

El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica ha destacat la importància d’iniciatives com aquesta per impulsar el talent emergent en el sector gastronòmic. “Aquest concurs és una plataforma excepcional per als joves cuiners, ja que els permet posar en pràctica els seus coneixements, demostrar la seva creativitat i guanyar visibilitat en un sector que és clau per a l’economia de les nostres comarques”, ha afirmat.

L’acte ha comptat també amb la presència de representants del sector de l’hostaleria i la gastronomia de Lleida, així com de professionals reconeguts que han format part del jurat del concurs, com és el cas de Martí Comamala del restaurant 539 Plats (Puigcerdà), Javier Mas Farré de Mas Farré Grupo (Monzón) i Marc Raluy, guanyador de l’edició 2024 del concurs Joves Cuiners Àngel Moncusí.

El guanyador gaudirà d’un sopar per a dues persones en un restaurant amb estrella Michelin del país, inclosa la nit d’hotel. El segon classificat ha rebut una inscripció en un curs de cuina, mentre que el premi al millor treball de cuina inclou un àpat en un establiment associat a Hostaleria de Lleida.

Lleida, 10 de març de 2025