Gust de Lleida Fires i congressos Lleida Lleida

La Diputació impulsa la digitalització empresarial a la Fira de Sant Josep amb una jornada sobre factura electrònica

20/03/2025

Tallers infantils, degustacions guiades i sessions formatives omplen d’activitat l’espai gastronòmic ‘Gust de Lleida’

Aquest divendres es presentarà el logotip de la nova marca agroalimentària

El vicepresident i diputat del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, acompanyat del president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Carles Palau, ha inaugurat aquest dijous a la tarda la jornada formativa sobre la factura electrònica obligatòria, celebrada en el marc de la 152a Fira de Sant Josep de Mollerussa. L’acte, organitzat per l’Oficina Acelera Pyme Rural de la Demarcació de Lleida i el Punt d’Atenció Globalleida, ha tingut com a objectiu ajudar les petites i mitjanes empreses a adaptar-se a la nova normativa establerta per la Llei ‘Crea i Creix’.

Verdú ha destacat la importància d’aquestes iniciatives per a la competitivitat de les empreses del territori: “La digitalització és fonamental per al creixement i l’eficiència dels nostres negocis”. El vicepresident ha posat en valor les iniciatives de la Diputació per apropar eines i coneixement a les empreses del territori, com l’Oficina Acelera Pyme Rural i els Punt d’Atenció Globalleida, i ha detallat que “la factura electrònica no és només una obligació legal, sinó una oportunitat per modernitzar processos i guanyar en transparència i eficiència”.

Durant la sessió, els experts en transformació digital Vidal Vidal Garcia i Eric Garcia Escolà, de l’empresa Nubulus, han explicat les claus per a una implementació eficient de la factura electrònica, i han abordat tant aspectes legals com eines digitals disponibles. Nubulus és una de les 10 empreses presents a l’estand de GlobaLleida, on els visitants poden conèixer els seus serveis durant tota la fira.

Tastos a l’estand de ‘Gust de Lleida’

A banda de la jornada sobre digitalització, l’estand de ‘Gust de Lleida’ ha acollit aquest dijous diversos tastos i activitats gastronòmiques. Al matí, s’han fet tallers per a infants amb productes locals i degustacions guiades, mentre que a la tarda l’espai s’ha transformat en un punt de formació amb conferències i sessions informatives per a professionals del sector agroalimentari.

La jornada de divendres a la Fira: presentació del logo de marca

De cara a divendres, la fira viurà un dels moments destacats amb la presentació

del nou logotip de la marca ‘Gust de Lleida’, un distintiu que busca reforçar la identitat dels productes agroalimentaris del territori. L’acte anirà a càrrec del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i del vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú.

A més, durant tota la jornada se celebraran tastos especials, entre els quals destaquen la degustació de torrons artesans, el tast del millor vermut del món i una experiència gastronòmica amb formatges artesans i conserves naturals. Paral·lelament, les 10 empreses de l’estand de GlobaLleida continuaran exposant els seus projectes i oferint el seus productes i serveis als visitants de la fira.

Mollerussa, 20 de març del 2025