Oli Cometes reivindica el valor de l'agricultura biodinàmica i proposa l'elaboració de deliciosos aperitius amb els seus olis condimentats
18/01/2025
Neus Costa, propietària d'Oli Cometes, i Anna Canal han estat les encarregades de cloure la sessió matinal de showcooking d'aquest dissabte a l'estand d'Aliments del Territori a la Fira de l'Oli de les Borges Blanques.
L'acte ha començat amb una introducció en què Neus Costa ha esbossat el projecte de l'empresa Oli Cometes, que dirigeix juntament amb Martín González, i que és l'únic productor d'oli de Catalunya, i un dels 50 dels milers censats arreu del món, que ostenten el segell Demeter. Aquesta distinció certifica un tipus d'agricultura biodinàmica, la qual va un pas més enllà de l'agricultura ecològica en substituir els agents químics en la protecció dels conreus i l'elaboració dels seus productes per preparats com ara infusions o la potenciació de recursos biològics per combatre les plagues, i ha posat com a exemple la creació de nius per a ratpenats, una espècie molt eficaç en la lluita contra la mosca de l'oliva, que afecta sobretot les varietats d'oliva més grans.
Tot seguit s'ha ofert una sessió de maridatge dels olis condimentats i melmelada d'Oli Cometes per a l'elaboració de refrigeris salats: una cullera de tomàquet cherry amb mozzarella i oli d'alfàbrega, torrades de formatge suau amb oli de romaní, de brandada de bacallà amb fonoll i oli de llimona, de carpaccio de vedella amb oli de farigola i all, de tomàquet sec en conserva amb seitó marinat, olivada negra i oli picant, i de sobrassada amb melmelada d'oli. Per als paladars més llaminers, dues propostes dolces: una torrada amb encenalls de xocolata i melmelada d'oli i una cullera de mató fresc regat amb oli de romaní i mel.
"Aquestes són elaboracions molt senzilles i ràpides de fer, a base de productes que es poden adquirir fàcilment al supermercat i combinar amb els nostres olis condimentats i melmelada d'oli, ideals per preparar un aperitiu o servir quan es tenen convidats", explica Neus Costa, que també suggereix la utilització de l'oli de llimona en l'elaboració de dolços com el pa de pessic casolà.
Nom: Oli Cometes
Lloc: 28a Fira de l'Oli Extra Verge Catalunya
Data: 18 de gener de 2025