Gust de Lleida Fires i congressos Lleida Lleida

Sis nous tastos amb ‘Gust de Lleida’ posen en valor el producte local a Sant Josep

22/03/2025

Fruita fresca, cassola de tros, postres de músic, plats sense gluten, pomelosa i oli arbequí han protagonitzat les degustacions de dissabte

L’estand de ‘Gust de Lleida’ a 152a edició de la Fira de Sant Josep de Mollerussa ha acollit aquest dissabte sis nous tastos i degustacions de productes de proximitat i elaboracions innovadores sota la marca de ‘Gust de Lleida’, el nou distintiu agroalimentari de qualitat impulsat per la Diputació de Lleida i que ha donat a conèixer el seu logotip en el marc de la Fira.

La jornada d’aquest dissabte ha començat amb la degustació ‘Fruita fresca a l’abast de tothom: salut, comoditat i innovació’, a càrrec d’Isaac Rodríguez, d’Arisfresc Fruits SL (Torregrossa). Ha continuat amb una cassola de tros amb cabrit de l’oest, elaborada per Enric Salse i Jesús Querol, i maridada amb vins del Celler Maset. A continuació, els i les assistents han pogut assaborir una versió renovada de les postres de músic amb fruits secs de Frisal (les Borges Blanques), licors de Gabarró i Feixa (Fulleda), Nous Panadés (el Poal) i Torró d’Agramunt, de la mà de Dani Miquel, de Bo de Shalom (Lleida).

A la tarda, l’estand ha acollit una experiència sense gluten, guiada per Montse Fabrés, de Davantal Net de Gluten (el Palau d’Anglesola), seguida d’una degustació de plats elaborats amb pomelosa, a càrrec de Xavi Orta, de CucuTast (Benavent de la Conca). La jornada ha finalitzat amb un tast exclusiu d’olis verge extra 100% arbequins d’Olis Anècdota (Montgai), guiat per Carla Gili.

Demà diumenge, l’estand de ‘Gust de Lleida’ encara la darrera jornada de la Fira, amb un taller i tast d’orelletes a càrrec d’Andreu Montserrat, de Forn Macià (Sidamon), i una ponència sobre el consum de cafè amb Blai Delsams, de Cafès Delsams (Balaguer). Al llarg del matí també es podrà gaudir d’un tast de vins del Celler Rubió de Sòls (Foradada) amb l’enòloga Judit Sogas i una degustació de cerveses artesanes maridades amb fruits secs de Mas d’en Nogués (Maials). A la tarda, les pomes del Pla d’Urgell seran protagonistes d’una ponència amb degustació inclosa, a càrrec de Manel Montull, d’Hort Calvís SL (Golmés). La fira es clourà amb un tast de tapes creatives i un plat de xai a baixa temperatura maridat amb oli de Cal Sileta i vi Don Quien Negre 2020.

Mollerussa, 22 de març de 2025